Geldzaken

Natuurlijk heeft de vereniging ook te maken met geldzaken. Hier even op een rijtje:

Inkomsten: contributies

De leden betalen een contributie. Ten opzichte van veel andere vrije tijdsbestedingen is die niet hoog! Voor volwassenen 35,- per kwartaal; voor jongere leden en bij meerdere leden vanuit één gezin hebben we zelfs kortingen.

Inkomsten: Oud Papier

Samen met Jeugd Actie Papier Inzameling (kortweg J.A.P.I.) organiseren we de oud papier inzameling in Bergentheim. Daarvoor staan er containers naast de sporthal; de gemeente beloont onze inzet met wat extra subsidie op het ingezamelde papier. JAPI, Beatrix én de sporthal ontvangen de opbrengsten.

Overigens…. voor de duidelijkheid….  oud papier = alleen papier en karton. Dus géén 1. piepschuim, 2. Drinkpakken, 3. Ander huishoudelijk afval. We houden toezicht d.mv. van camera opname omdat bij vervuiling de inhoud van de container als huishoudelijk afval moet worden gestort. De rekening daarvan (meerdere honderden euro’s) zullen we bij de vervuiler neerleggen en zo nodig doen we ook aangifte bij politie.

Dankzij de bevolking van Bergentheim en omgeving hebben wij, JAPI en de sporthal extra inkomsten. Als dank voor uw bijdrage organiseert Beatrix dus alle concerten met gratis toegang! De ontvangsten van JAPI worden hoofdzakelijk geïnvesteerd in het gebouw De Hoeksteen, waardoor we een prachtige concert locatie in Bergentheim hebben!

Inkomsten: Sponsors

Wij prijzen ons gelukkig met vaste sponsors en incidentele sponsoren. Onze vaste sponsors zijn PLUS Alfring Bergentheim en JEHA Meubelconcurrent Slagharen. Incidenteel, bijvoorbeeld voor concerten waarbij grotere onkosten worden gemaakt, doen we beroep op andere sponsoren en dan geven we daar ook ruim aandacht aan!

 

Inkomsten: Donateurs en “Vrienden van Beatrix”

Vanuit de lange historie van Beatrix Bergentheim hebben we nog enkele ‘donateurs’. Tegenwoordig noemen we dat “Vrienden van…”. Iedereen kan een vriend gebruiken, zo ook Beatrix Bergentheim. Door steun van onze vrienden blijven wij bestaan en bieden wij iedereen kans om muziek te maken in een gezellige club.

Wordt ook vriend en help Beatrix om de beleving van muziek door te geven aan (klein)kinderen en uzelf!

HOE? Stuur een mail naar beatrixbergentheim@hotmail.com

met uw naam, adres en met onderwerp: “ik word vriend”. Onze penningmeester komt dan langs met een machtigingskaart. Deze kunt u dan samen invullen.

Bijvoorbeeld bedrag per kwartaal: € 5,– / € 10,– / € __

Inkomsten: Subsidie

Via de gemeente ontvangen we subsidie uit de pot “kunst&cultuur”. De jaarlijkse begroting en onderhandeling met de gemeente doen we samen met alle andere muziekverenigingen in de gemeente Hardenberg. Mede hierdoor kunnen we de contributie laag houden en eventuele grote investeringen beter plannen.

Uitgaven

Natuurlijk moeten we ook veel geld uitgeven. Dit gaat voornamelijk naar zaken als huur van de oefenruimte, koffie e.d., vergoeding dirigent, aanschaf / onderhoud / verzekering instrumenten. We zien er jaarlijks op toe dat de inkomsten en uitgaven in balans blijven.

We zijn op dit moment een financieel gezonde vereniging.