Organisatie Nu

1. De leden

Het belangrijkste voor de vereniging zijn natuurlijk de leden. Want die willen samen in de eerste plaats muziek maken. Voor hun zelf én voor anderen. Dat schept wederzijdse verplichting. En ook veel plezier. Want het tweede doel, gezelligheid, volgt er uit.

De bezetting is van jong (10+) tot meer ervaren (80+). Iedereen is welkom!

(foto 2019; bevrijdingsconcert; kleding “50-er jaren” ivm het thema van het jaarlijkse concert)

2. De vereniging / repetities

Wij werken samen met Semper Crescendo uit Langeveen/Bruinehaar.
De repetitie is elke maandagavond in De Koepel in Bergentheim ( soms in de Bo ) of in De Gaarf in Langeveen. We repeteren niet op feestdagen en in de zomervakantie. In de andere korte schoolvakanties houden wij wel repetities. Alle repetities zijn op maandagavond van 19.45 tot 21.45 uur; zo nodig kan vervoer geregeld worden.

Het repertoire bestaat niet alleen uit pop- en filmmuziek, maar ook marsen, traditionele fanfaremuziek en klassieke werken staan op het programma. Het programma wordt samengesteld door de dirigent en een muziekcommmissie; de voorkeuren van de leden wordt hierin meegenomen.
Jaarlijks worden diverse concerten verzorgd in Bergentheim en Langeveen. Ook vinden optredens plaats in verzorgingstehuizen of andere locaties. Aanvragen voor een optreden of serenade kunnen worden gedaan bij het bestuur of via de email

3. De dirigent

Het is uitermate handig wanneer er iemand is die ‘verstand van muziek’ heeft.

Jan Huizing uit Enschede is sinds januari 2009 dirigent van Beatrix Bergentheim.
Ondanks dat hij al jaren werkzaam was bij de Politie Twente, de laatste jaren als trajectbegeleider van aankomende politiemensen maar nu gepensioneerd heeft muziek maken als een rode draad door zijn leven gelopen. Al vanaf zijn 8e jaar is hij met muziek bezig. Verschillende blaasinstrumenten heeft hij leren bespelen in verschillende orkesten in Twente.
Daarnaast speelde hij basgitaar in verschillende bandjes en schreef hij de muziek van twee grote schoolmusicals.
Begin jaren 90 volgde hij de parttime opleiding orkestdirigent in Hilversum om daarna bij verschillende verenigingen te dirigeren zoals St. Ceacilia Geesteren en EVC Enschede. Hij heeft zelfs nog een tijdje een gemengd koor mogen dirigeren. In 1995 heeft Jan het amusementsorkest van de Politie Twente opgericht en enkele jaren geleid als dirigent/trompettist. Enkele arrangementen voor de fanfare zijn ook van zijn hand.
Naast dirigent van Beatrix Bergentheim is Jan tevens dirigent van Semper Crescendo in Langeveen-Bruinehaar.

4. Het bestuur

Het bestuur zijn enkele leden die de vereniging dienen door wat ‘grote lijnen’ uit te zetten. Zoals:

  • Welke concerten gaan we doen
  • Wat doen we aan leden werving
  • Welke gezellige activiteiten zetten we op het rooster (barbeque, film-avond, actieve uitstapjes, …)
  • Hoe staan we er financieel voor

Ons (gezamenlijke) bestuur is als volgt samengesteld:
Henry Kompagnie (voorzitter; 06-23460463)
Henk Snoeijink (Secretaris Beatrix; 0523-232458)
Dinand Ligtenberg (Penningmeester; 06-80102472)
Janneke Bremmer (Bestuurslid+vertrouwenspersoon; 06-50828011)
Yvonne Lohuis (secretaris Semper Crescendo)
Algemeen e-mail adres:
beatrixbergentheim@hotmail.com
In goed overleg met bestuur: Jan Huizing (dirigent, 06-52714332)

Onder verantwoordelijkheid van het bestuur zijn diverse commissies actief.

Secretariaat Beatrix Bergentheim:
Henk Snoeijink
G Karel v Hogendorpstr 9
7691 AS Bergentheim
0523-232458

5. Vertrouwenspersoon

Ik heb een klacht!
Als je met elkaar actief bent in een organisatie of vereniging kan het voorkomen dat er dingen gebeuren waar je het niet mee eens bent of waar je een andere mening over hebt of dat er zelfs sprake is van een heuse klacht.
Natuurlijk is het bestuur van onze muziekvereniging altijd bereid een klacht serieus aan te horen om vervolgens te proberen met elkaar tot een goede oplossing te komen.
Er zijn echter klachten die een ander traject vereisen. Dat zijn klachten die te maken hebben met seksuele intimidatie en ander grensoverschrijdend gedrag. In de omgang tussen volwassene(n) en kind(eren) kunnen ongewenste gedragingen voorkomen die gestopt moeten worden. Iedereen heeft immers recht om op een veilige wijze te kunnen genieten van zijn of haar fantastische hobby: samen musiceren.
Is het al moeilijk om met een “gewone” klacht aan te kloppen bij het bestuur, nog moeilijker is het als het gaat om situaties waar je liever over zwijgt.
Speciaal voor die aangelegenheden hebben wij binnen onze muziekvereniging een (vertrouwens-)contactpersoon aangesteld. In voorkomende gevallen kunnen jeugdleden en/of hun ouders een gesprek hebben met een bekend en vertrouwd gezicht binnen de vereniging.
Bij ons is dat:
Janneke Bremmer-Schutte
telefoon 06-50828011
e-mailadres: janneke_schutte@hotmail.com

De (vertrouwens-)contactpersoon weet welke wegen bewandeld moeten worden om tot juiste oplossingen te komen, maar is bovenal de eerste steun en opvang.
De Stichting HaFaBra Muziekonderwijs Hardenberg heeft voor alle aangesloten elf muziekverenigingen in de gemeente Hardenberg een externe vertrouwenspersoon aangesteld.
Indien nodig zal onze (vertrouwens-)contactpersoon de klacht of vraag doorspelen naar de externe vertrouwenspersoon en de klager ondersteunen in het vervolgtraject.
Voor vragen kun je dus terecht bij Janneke Bremmer.

6. Contact gegevens

Als u contact op wilt nemen met ons kunt u een email sturen naar:

(email wordt ongeveer 1x per week bekeken)
Of neem contact op via ons postadres:

Henk Snoeijink
G. K. v Hogendorpstr 9
7691 AS Bergentheim

EEN BELLER IS SNELLER: dus bel even met Henk op nummer 0523-232458